Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szárnyas darált hús, 2 fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 db tojás, 20 dkg főtt rizs rizs, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kaliforniai paprika, 1 TV paprika, 1 kis doboz paradicsompüré, 1/2 evőkanál ketchup, 2 teáskanál 10 %-os ecet, 1/2 teáskanál chili paprika, só és bors ízlés szerint, 4 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagyma felét, a fokhagyma felét, a zsemlemorzsát, a tojást, 10 dkg főtt rizst, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összekeverjük. Nedves kézzel kis húsgombócokat formázunk belőle.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat rátesszük a húsgombócokat és minden oldalát alaposan megpirítjuk (összesen körülbelül 10 perc sütés), majd tányérra helyezzük.
Tegyünk 2 evőkanál olajat egy edénybe, hozzáadjuk a vöröshagyma és a fokhagyma másik felét. Gyakran kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a felkockázott paprikákat és kevergetve körülbelül 5 percig pirítjuk. Ezután beleöntjük a konzerv paradicsompürét, a ketchupot, az ecetet, a chilit és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül főzzük körülbelül 5 percig.
5 perc múlva a húsgombócokat a forrásban lévő szószba tesszük és főzzük fedő alatt körülbelül 15-20 percig, közben óvatosan kevergetjük. A maradék rizzsel tálaljuk és zöldség zöldjével díszítjük.