Csorbaleves, húsgombóccal

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertés darálthús, 10 dkg rizs, 2 db egész tojás, 2 cikk fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 kisebb sárgarépa, 2 db zöldség, 2 evőkanál lestyán, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 5 evőkanál étolaj, 1 kis csokor zeller, 1 db citrom

Elkészítése:

A sertés darálthúshoz hozzáadjuk a rizst, a tojásokat, az összezúzott fokhagymát, majd sózzuk borsozzuk. Olajos kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és felkarikázzuk. 

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a zöldségeket. Felöntjük 3 liter hideg vízzel és hozzáadjuk a lestyánt is és a hús gombócokat is. 

Közepes lángon 45-50 percig főzzük. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítünk és beleöntjük a levesbe, ezzel még 2-3 perc alatt felfőzzük. Tányérokba szedjük és ízlés szerint citrom kifacsart levével ízesítve kínáljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...