Lisztmentes tejfölös, kakaós torta

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

6 db tojás, 4 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 3 csomag porzselatin (15 grammos Lucullus zselatint használtam), 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 4,5 dl víz, 9 evőkanál porcukor, továbbá a tetejére 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál porcukor és 6-7 dkg tejcsokoládé forgács 

Elkészítése:

Szétválasztunk 3 db tojást egy-egy keverőtálba, majd a tojássárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál porcukrot, 2 evőkanál kakaóport és habosra felverjük. 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgás masszához. 1,5 dl hideg vízhez hozzáöntjük az 1 csomag (15 gramm) zselatint, felduzzasztjuk pár perc alatt es miután felduzzadt mikrohullámú sütőben felmelegítjük és hozzákeverjük a tojásos keverékhez, majd a tortaformába öntjük és 20 percre fagyasztóba tesszük.

A második rétegnél az 4 dl tejfölhöz hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, alaposan összekeverjük. 1,5 dl hideg vízhez hozzáadjuk az 1 csomag (15 gramm) zselatint, felduzzasztjuk pár perc alatt, majd mikrohullámú sütőben felmelegítjük és hozzáöntjük a tejfölös masszához, alaposan összekeverjük és ha már az első réteg megdermedt óvatosan ráöntjük. 20 percre fagyasztóba tesszük és megdermesztjük. 

A harmadik réteg ugyanúgy készül, mint az első réteg, majd újra fagyasztó és dermesztés. Ha mindhárom réteg elkészült érdemes még 1 órát a hűtőben teljesen dermedni hagyni. Ha letelt az idő óvatosan kivesszük a formából és egy tálcára vagy tortatartóra helyezzük. A tetejét megkenjük a tejföl és porcukor keverékével, majd megszórjuk csokoládé forgáccsal, ha jól kihűlt szeleteljük és kínáljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...