Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg liszt, 6 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál vanília aroma, 10 dkg olvasztott margarin, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom leve és reszelt héja, csipet só, továbbá porcukor a hintéséhez
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját, az olvasztott margarint és a sütőporral alaposan elkevert és átszitált lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszához és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot. Az elkészült tésztát kizsírozott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ha kisült kiborítjuk a formából, teljesen kihűtjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: ha van kisebb muffin vagy kuglóf formánk, akkor vehetünk el annyit a tésztából, hogy jópofa kis formás sütiket készíthetünk mellé díszítésnek.