Elkészítési idő: 3 óra
A mintázat hozzávalók:
2 dkg tojásfehérje, 2 dkg liszt, 2 dkg olvasztott vaj, 2 dkg porcukor, ételszínezékek tetszés szerint
A mintázat elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és 2 felé vesszük, majd tetszőleges színnel színezzük. Szilikonos sütőpapírt helyezünk a sütőlemezre és habzsák segítségével mintákat rajzolunk rá, majd 20 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás, fél csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg cukor, 13 dkg liszt
A töltelék hozzávalók:
25 dkg túró, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 5 db kisebb narancs
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét elkezdjük felverni, ha félig felvertük hozzákezdjük adagolni a cukrot, ha a habunk elég kemény lejjebb vesszük a robotgép fokozatot és a sárgáját egyesével hozzáadjuk, majd a liszttel elkevert sütőporos szódabikarbónás száraz anyagokat egy kanál segítségével hozzáadjuk óvatosan, hogy a habunk ne törjön össze. Elővesszük a mintázattal elkészült sütőpapíros tepsit, ráöntjük a tésztát, óvatosan elegyengetjük és 160 fokon készre sütjük 20 perc alatt. Ha megsült még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.
A töltelék elkészítése:
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, a gázról levesszük és vajat hozzáadjuk.
A túrót a cukorral elkeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük, a piskótát betöltjük, a megpucolt egész narancsokat a szélére helyezzük és feltekerjük.
Legalább 2 órát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
