Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt, 15 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 db tojás , 1 db tojássárgája, 2 ek méz, 1 ek rum, 1 kiskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 db tojássárgája , 2 evőkanál finomliszt, 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és két részre osztjuk.
Kinyújtjuk tepsi méretűre, majd sütőpapírral fedett tepsi hátán 200°C kisütjük kb 5-6 perc alatt, a másik lapot is ugyanígy sütjük meg.
A krémhez a pudingport összekeverjük a liszttel és a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint hozzáadjuk a pudinghoz és kihabosítjuk. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük.
Az egyik lapot egy tálcára tesszük, meglocsoljuk rummal, majd rákenjük a sárga krémet, erre rákenjük a felvert tejszínhabot és ráhelyezzük a másik lapot.
Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.
Tipp: Ha kisült, még langyosan a felső lapot kockázzuk fel akkorára, amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni, így sokkal szebb szeletek lesznek.
