Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 12-14 db-hoz:
2 db nagy méretű alma, 0,5 citrom leve, 1 csomag leveles tészta, 5 dkg vaj, 3 evőkanál barna cukor, 0,5 mokkáskanál fahéj
Elkészítése:
Az almákat nem pucoljuk meg csak félbevágjuk, kimagozzuk, majd széltében 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. A barna cukrot elkeverjük a fahéjjal.
Az almaszeleteket egy tálcára sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük a citrom levével, majd 1-2 percre forró vízbe helyezzük őket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy könnyen fel tudjuk őket majd tekerni, ne törjenek el.
A kész leveles tésztát kiterítjük, és nagyjából 3 cm-es egyenlő széles csíkra vágjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas barna cukorral. A megpuhult almaszeleteket sorban a tésztacsík felső részére pakoljuk úgy, hogy a következő almaszelet mindig lefedje az előtte lévő almaszelet felét.
A tésztacsík alsó részét ráhajtjuk, hogy az almaszeleteket mindkét oldalát, legalább 0,5 cm magasságban bevonja a tészta és az egyik végénél elkezdjük feltekerni egyenletesen, így mire a tésztacsík végére érünk, szép kis rózsát kapunk.
Egy muffin formát kivajazunk, majd beleültetjük a rózsákat és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre őket. Kihűtjük, majd porcukorral hintve tálaljuk.
