Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók a tésztához 2 rúdhoz, 30 szelethez, 8 személyre:
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 dl tej, 3 evőkanál lekvár, 4 evőkanál rum
Hozzávalók a főzött krémhez:
2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor
Hozzávaló a tetejére: 10 dkg kókuszreszelék
A tészta elkészítése:
Egy tálban a darált kekszet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport jól elkeverjük, hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a tejet. Olyan tésztát kell, hogy kapjunk amivel könnyen tudunk dolgozni, jól nyújthatónak kell lennie, ha szükséges még adhatunk hozzá tejet, vagy éppen elvehetünk belőle, ezért érdemes kisebb adagokban hozzáadni.
A krém elkészítése:
A tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd egy kis lábasban felfőzzük folyamatos keveréssel, krémet főzünk belőle és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez, majd alaposan kikeverjük.
Elkészítése:
A tésztát és a krémet is két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztánkat megkenjük a krémmel és nem túl szorosan feltekerjük, óvatosan, mert a krém elég lágy és kinyomhatjuk a tésztából. A másik tésztával és krémmel is ugyanígy járunk el. Ha elkészült mindkét rúd megszórjuk a külsejüket kókuszreszelékkel és 1-2 órára behelyezzük a fagyasztóba, jól megdermed és így tudjuk majd szépen szeletelni.