Keksztekercs főzött krémmel

Elkészítési idő: 150 perc 

Hozzávalók a tésztához 2 rúdhoz, 30 szelethez, 8 személyre:

50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 dl tej, 3 evőkanál lekvár, 4 evőkanál rum

Hozzávalók a főzött krémhez:

2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor

Hozzávaló a tetejére: 10 dkg kókuszreszelék 

A tészta elkészítése:

Egy tálban a darált kekszet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport jól elkeverjük, hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a tejet. Olyan tésztát kell, hogy kapjunk amivel könnyen tudunk dolgozni, jól nyújthatónak kell lennie, ha szükséges még adhatunk hozzá tejet, vagy éppen elvehetünk belőle, ezért érdemes kisebb adagokban hozzáadni.

A krém elkészítése:

A tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd egy kis lábasban felfőzzük folyamatos keveréssel, krémet főzünk belőle és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez, majd alaposan kikeverjük. 

Elkészítése:

A tésztát és a krémet is két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztánkat megkenjük a krémmel és nem túl szorosan feltekerjük, óvatosan, mert a krém elég lágy és kinyomhatjuk a tésztából. A másik tésztával és krémmel is ugyanígy járunk el. Ha elkészült mindkét rúd megszórjuk a külsejüket kókuszreszelékkel és 1-2 órára behelyezzük a fagyasztóba, jól megdermed és így tudjuk majd szépen szeletelni.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...