Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához 4 személyre:
40 dkg spagetti tészta, 2 db sárgarépa,1 kisebb fej vöröshagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 db káposztalevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 0,5 dl szójaszósz, 0,5 olívaolaj vagy étolaj
A csirkemell bunda hozzávalói:
5 evőkanál liszt, 0,5 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 2 evőkanál olaj, 150 ml víz, 50 dkg csirkemell
Szezámmagos szósz hozzávalói:
2 evőkanál méz, 4 evőkanál ketchup, 3 evőkanál szezámmag
A sült tészta elkészítése:
A sárgarépát vékony lapokra, a vöröshagymát kisebb cikkekre, a káposztaleveleket kisebb négyzetekre vágjuk. A spagetti tésztát kisebb darabokra törjük és serpenyőben olajon megpirítjuk úgy, hogy pici barna színt kapjon, majd kiszedjük a serpenyőből. A megmaradt olajon megpároljuk a sárgarépát és a hagymát és pár perccel később hozzáadjuk a káposztát, majd sózzuk, borsozzuk.
Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a megpirított tésztát, majd leszűrjük., és rászedjük a zöldségekre. A serpenyőben lévőket visszatesszük a tűhelyre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal, alaposan átforgatjuk, miközben jól összefőnek az ízek, lefedjük és pár percet állni hagyjuk.
A csirkemell bunda elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük csomómentesre és egy egész sűrű palacsinta tésztát kapunk, amit félreteszünk 10 percre pihenni.
A szósz elkészítése:
A mézet összekeverjük a ketchuppal és a szezámmaggal, állni hagyjuk.
A csirkemell elkészítése:
A csirkemellet tetszőleges kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd megsózzuk. Elővesszük az elkészített bundának való masszát és beleforgatjuk mindet. Egy serpenyőben felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Amikor kisültek, megforgatjuk a szezámmagos szószban.
Ha mindennel kész vagyunk, akkor a tésztából és a bundázott csirkemellből is vegyesen, tányérokra szedve tálaljuk.