Tejszínes szalakális krémes

Elkészítési idő: 10-12 óra 

Hozzávalók a tésztához 15 szelethez:

35 dkg liszt, 1 db tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl tej, 6 dkg margarin, 0,5 csomag szalakáli, 1 teáskanál vanília aroma 

Hozzávalók a krémhez:

3 dl víz, 3 dl tej, 2 csomag tejszín ízű pudinpor, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl habtejszín, 10 dkg porcukor, 2 teáskanál vaníliaaroma 

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a többi a hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk, 1 órát konyhapulton pihentetjük. 4 egyforma gombócra formázzuk. Sütőpapíron kinyújtjuk 25 x 30 cm méretűre, kb 3 mm vastagságúra és a tepsi hátulján előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük őket és kihűtjük. 

A krémet is elkészítjük. A pudingporokat elkeverjük a tejjel. A vizet feltesszük forrni a cukorral és amikor már forrni kezd, hozzáöntjük a tejes pudingos keveréket. Teljesen kihűtjük. A tejszínt habbá felverjük a porcukorral, hozzádjuk a vanília aromát is. Ha kihűlt a pudingos krém óvatosan összekeverjük a felvert habbal. 

A krémet 3 egyenlő részre osztjuk és megkenjük a lapokat. Ha elkészültünk, akkor frissen tartó fóliába csomagolva másnapig hűtőben tároljuk. Felszeletelni csak másnap ajánlott, mert a tészta frissen vágva törik, a krém tölteléktől puhul be másnapra. Ha szépen bepuhult, szeleteljük és vaníliás porcukorral megszórva a tetejét kínáljuk.

Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez: 30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja,...