Hozzávalók 1 liter likőrhöz:
13 darab kinder csokoládé, 3 dl habtejszín, 3 dkg kristálycukor (elhagyható), 2 dl vodka, 3 dl tej
Elkészítése:
1 közepes méretű lábasba beleöntjük a tejet, a habtejszínt, hozzáadjuk a cukrot beletördeljük a csokoládét és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Semmiképp sem forraljuk, csak addig melegítjük, amíg a csokoládé el nem olvad, mert különben megég vagy összecsomósodik az egész. Ha a csokoládé elolvadt levesszük a tűzről és langyosra hűtjük, majd ha már lehűlt hozzáadjuk a vodkát, alaposan összekeverjük de óvatosan, hogy ne habozzon fel a likőrünk a tejszíntől. Üvegbe töltjük és hűtőbe helyezzük. Az érlelési ideje, mire tényleg összeérnek az ízek körülbelül 3-4 nap hűtőben tárolva.
Megjegyzés: ajánlatos minden nap egy kicsit megforgatni az üveget (de nem felrázni), hogy egyenletesen tudjon érlelődni.
