Forró, tikkasztó nyári napokon jól esik és lehűt egy szelet jéghideg görögdinnye de a belőle készült sorbet, még üdítőbb választás és a tálalásnál a menta tökéletesen passzol a dinnyéhez, így érdemes a tetejére tenni.
Előkészítési idő: 5 óra
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg görögdinnye, 30 ml víz, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A görögdinnyéből eltávolítjuk a magokat és kis kockákra vágjuk. Egy tálcára tesszük, majd a fagyasztóba helyezzük legalább 4 órára és ha már megfagyott aprítógépbe öntjük a citromlével és a cukorral együtt, majd pürésítjük, de az sem baj, ha darabok maradnak benne.
Amikor ezzel kész vagyunk, a sorbetet visszatesszük még 1 órára a fagyasztóba, majd mikor letelt az idő poharakba, tálkákba szedve, behűtve fogyasztjuk.