Hozzávalók a tésztához 35-40 db tésztához:
40 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db egész tojás, 1 tojás sárgája, csipet só, 1 mokkáskanál sütőpor
Hozzávalók a tejcsokoládés mázhoz:
20 dkg tejcsokoládé, 3 evőkanál étolaj
Hozzávalók a fehér csokoládés mázhoz:
20 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál étolaj
Hozzávalók az étcsokoládés mázhoz:
20 dkg étcsokoládé, 3,5 evőkanál étolaj (az étcsokoládé masszívabb, ezért ennyivel több étolaj szükséges hozzá, hogy az állaga hígabb legyen)
Elkészítése:
Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet és elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és omlós tésztát gyúrunk belőle. Folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 1 órára. Pihentetés után lisztezett felületen 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk és perec szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Amíg hűlnek addig gőz fölött felolvasztjuk az első adaghoz a csokoládét az olajjal. Ha kellően kihűltek a perecek, akkor belemártjuk a csokoládéba, lecsepegtetjük róla a felesleges csokoládét és rácsra tesszük őket. Ezt a műveletet mindegyik csokoládéval elvégezzük. Ha kész vagyunk hűtőbe vagy hűvös helyre helyezzük dermedésig.
Megjegyzés: a maradék tésztákat, ami a szaggatás során keletkezik, azt újra és újra összegyúrjuk és szaggatjuk kevés liszttel.