5 dl natúr joghurt,
2 db citrom leve,
6 db tojás,
5 dl tejföl,
3 csomag vaníliás cukor,
5 csomag porzselatin (15 grammos Lucullus zselatint használtam),
2 dl szörp,
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor,
7,5 dl víz,
20 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Az 1. réteghez szükséges 5 dl natúr joghurt, 2 db citrom leve, 5 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízben felduzzasztjuk, majd felmelegítjük de nem forraljuk fel, picit visszahűtjük, majd hozzáöntjük és alaposan összekeverjük. Magasabb falú tepsi vagy jénai tál tökéletesen megfelel, amely körülbelül 20 x 30 cm-es méretű, hűtőbe tesszük dermedni körülbelül 20-25 percre.
A 2. réteg úgy készül, hogy szétválasztunk 3 db tojást, a tojássárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál porcukrot és jól kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízben felduzzasztjuk, majd felmelegítjük de nem forraljuk fel, picit visszahűtjük, majd hozzáöntjük és alaposan összekeverjük a tojásos keverékkel, majd a megdermedt 1 réteg tetejére öntjük. Hűtőbe helyezzük legalább 20-25 percre.
A 3. réteg ugyanúgy készül, mint a 2. csak annyi különbséggel, hogy a zselatin hozzáadása előtt belekeverjük a kakaóport és utána jöhet a zselatin, majd jól elkeverjük. Kivesszük a hűtőből a megdermedt 2. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat, aztán vissza a hűtőbe körülbelül 20-25 percre újra.
A 4. rétegbe 5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert, megmelegített zselatin, ismét várunk míg kicsit kihűl, majd úgy öntjük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült három réteget, majd ráöntjük a 4.-et is és mehet vissza újra pihenni körülbelül 20-25 percre.
A 5. rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp (de igazából szerintem bármilyen jó) és most 2,5 dl. Felduzzasztjuk a zselatint, megmelegítjük és hozzáadjuk málnaszörpöt. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg tényleg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe és hagyjuk összedermedni.
Megjegyzés: A süteményt érdemes egész éjszaka állni hagyni, sokkal szebben tudjuk másnap szeletelni.
